П`ятниця, 23.08.2019, 14:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Левківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Ізюмської районної ради Харківської області

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Харчування

ЛЕВКІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ

ІЗЮМСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Н А К А З

03.09.2018                                                                                                                                                                                                                                                                                                         № 104

 

Про організацію харчування

учнів 1-11 класів

у 2018/2019 навчальному році

 

      На виконання Законів України “Про охорону дитинства”, “Про освіту”, наказу відділу освіти Ізюмської райдержадміністрації від 31.08.2018 № № 262 «Про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої освіти Ізюмського району в 2018/2098 навчальному році", з метою належної організації повноцінного раціонального харчування, запобігання харчових отруєнь, виконання санітарно-гігієнічних правил і норм

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Організувати у школі харчування для учнів 1-11 класів з 03.09.2018

2. Призначити відповідальною за організацію харчування учнів у школі Балаклійську О.М., заступника директора з навчально-виховної роботи.

3. Затвердити документацію, необхідну для правильної та безперебійної роботи їдальні. (додається).

4. Затвердити список учнів початкової школи на гаряче харчування за рахунок бюджетних асигнувань у 2018/2019 н.р. (список додається).

5. Затвердити список учнів 1 – 11 класів на гаряче харчування у шкільній їдальні за рахунок бюджетних коштів для дітей пільгових категорій

(список додається, довідки УСЗН додаються)

6. Відповідальній за організацію харчування Балаклійській О.М.

6.1. Здійснювати контроль за дотриманням учнями правил особистої гігієни та вживання гарячих страв учнями, санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, дотриманням режиму і графіку харчування дітей, чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні.

6.2. Проводити роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гігієнічних основ харчування, залучати до цієї роботи медичних працівників, класних керівників.

                                                                                                                                                                                                                                                                     Протягом навчального року

6.3.  Інформувати батьків про організацію харчування дітей у школі, ( графік і режим харчування), проводити обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.                                                                                                                                                                                                                                                                                         Протягом навчального року

6.4. Організувати вільний доступ учнів до питної води під час перебування їх у школі у формі стаціонарного питного фонтанчика.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Протягом навчального року

6.5. Організувати роботу (лекції, вікторини, дні здоров’я) із формування навичок та культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

                                                                                                                                                                                                                                                                         Протягом навчального року

6.6. Своєчасно надавати до відділу освіти інформацію щодо організації безкоштовного харчування та за рахунок батьківських коштів

                                                                                                                                                                                                                                                                    Щомісяця до 3 числа

6.7. Забезпечити надходження батьківської плати за харчування учнів 5 – 11 класів на спеціальний рахунок відділу освіти.

                                                                                                                                                                                                                                                                      Щопонеділка

7. Будянській Т.О., медичній сестрі з дієтичного харчування:

7.1. Здійснювати контроль за якістю продуктів, які надходять до шкільної їдальні та умови їх зберігання.

7.2. Спільно з черговим вчителем здійснювати контроль щодо закладки продуктів відповідно до норм, якістю та виходом відпущених страв.

                                                                                                                                                                                                                                                                      Постійно

7.3. Контролювати своєчасне проходження медичного огляду кухаря школи.

8. Кухарю школи Кононюк О.В.:

8.1. Виконувати правильність закладки продуктів спільно з черговим вчителем, сестрою медичною з дієтичного харчування Щоденно

8.2. Суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

                                                                                                                                                                                                                                                                                   Постійно

8.3. Проводити бракераж готової продукції та результати фіксувати у спеціальному журналі.

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Постійно

8.4. Готувати попереднє замовлення на продукти харчування до постачальника та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.

                                                                                                                                                                                                                                                                               Щотижня.

8.5. Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини, суворо дотримуватися умов зберігання та термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.

Постійно

8.6. Здійснювати харчування учнів відповідно до графіка харчування.

8.7. Дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці.

9. Затвердити бракеражну комісію у складі:

- Кононюк О.В. – кухар

- Будянська Т.О. – медична сестра з дієтичного харчування.

- Рижкова М.О. – член батьківського комітету.

10. Бракеражній комісії:

10.1. Перевіряти якість готової продукції;

                                                                                                                                                                                                                                                         Щодня

10.2. Вносити до бракеражного журналу запис про перевірку готової продукції

                                                                                                                                                                                                                                                           Щодня

11. З метою організації раціонального, збалансованого харчування учнів створити комісію громадського контролю у складі:

- Гуртова Г.І. – директор школи

- Будянська Т.В. – медична сестра з дієтичного харчування

- Барановська О.В. – голова ради школи

- Балаклійська О.М. – заступник директора з навчально-виховної роботи

- Рижков В. – голова учнівського комітету.

12. Комісії з громадського контролю здійснювати контроль за:

12.1. Організацією повноцінного, збалансованого харчування учнів;

12.2. Роботою харчоблоку;

12.3. Організацією постачання продуктів.

13. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Директор школи                                                                                                                                                           Г.І.Гуртова

Балаклійська О.М.

 

З наказом ознайомлені                                                                                                                                   Балаклійська О.М.

Кононюк О.В.

                                                                                                                                                                                        Будянська Т.О.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2019
uCoz